עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG

מאמרים מהקבוצה

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

21/07/2015 - 07:00



 
 
 

אז איך אתם מבשלים את הבשר שלכם? במחבת? על הגריל? מדוע לא במיקרוגל?

רובנו משתמשים במיקרוגל כמכשיר חימום מזון בדרך כלל ולא באמת מבשלים איתו מאכלים. פנאסוניק מקדמת היום את ליין המיקרוגלים שלה שאמנם אינם חדשים אך הגיעו לארץ ומקבלים כעת בוסט שיווקי כדי לגרום לנו לחשוב האם ניתן לבשל מאכלים טעימים במיקרוגל. 

יורוקום, יבואנית מוצרי פנאסוניק בישראל, הזמינה אותנו לערב טעימות וסדנת הכנת אוכל במיקרוגל במסעדת האדסון שהוכן כולו על ידי שף המסעדה במיקרוגל של החברה.

קצת על המיקרוגל ופעולת האינוורטר:

לדברי החברה, תנורי המיקרוגל בטכנולוגיית Inverter, ניחנים בתכונה המאפשרת כיוון אוטומטי של עוצמת הספק החימום, ממש בדומה לבישול בכיריים. יורוקום מדגישה שבבדיקה שבוצעה על ידי הפקולטה למדעי התזונה באוניברסיטת קורנל נמצא כי בישול אורז במיקרוגל בטכנולוגיית אינוורטר  שומר על 95% מהוויטמין C (לעומת 65% ו- 40% בסיר אידוי ובהרתחה בהתאמה) ובנוסף, טכנולוגיית האינוורטר יעילה גם בגזרת החיסכון בחשמל. כך למשל, בבדיקות מעבדה שביצעה פנסוניק נמצא כי בעת חימום מנת עוף בגריל, מיקרוגל רגיל מספק 950 וואט לאורך 28 דקות ואילו במיקרוגל אינוורטר של פנסוניק ההספק הינו 350 וואט למשך 13 דקות בלבד. 

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

המיקרוגל של פנאסוניק במרכז. הוצב שם כתפאורה בלבד

 

לא נדרש לחמם את האוכל תוך כדי סיבוב המזון, מה שמאפשר להגדיל את שטח החימום ב- 30%. יתרון נוסף הוא פעולה שקטה (עוצמת רעש 57dB), אפשרות לניקוי של המכשיר עם ציפוי פנים אקרילי מונע הידבקות.

שימוש באינוורטר הוא לא דבר חדש ופנאסוניק אינה היחידה שמשתמשת בכך במכשירי המיקרוגל שלה. בגדול, מכשירי מיקרוגל רגילים עובדים על פולסים ON ו-OFF לחימום האוכל תוך כדי שהם עובדים לסירוגין עד לחימום האוכל. פעולת האינוורטר מבצעת חימום קבוע של האוכל שמתחיל בחימום גבוה ומונמך במהלך התהליך ובאופן יציב יותר. 

תוספת טובה (או שאמורה להיות טובה. לא בדקנו) למיקרוגל של פנאסוניק היא הצלחת המתכתית שאמורה לבשל את המזון ולהפוך אותו לקריספי. לפי פנאסוניק, השימוש בצלחת גורם לחימום גבוה יותר של תחתית המזון (בדומה לאבן שמוט אם תרצו) ומעניק למזון קריספיות שנדרשת במזונות כמו פוקאצות, פיצות ועוד.

בימים אלה החלה החברה בשיווקם של 5 דגמים של מיקרוגלים בנפח של 23, 27 ו31 ליטר ובמחיר של החל 
מ- 1,090 לדגם SD452 הבסיסי ועד לדגם הפרימיום CD560  שמחירו 1,990 ₪. 

אז כיצד יוצא האוכל שמבושל במיקרוגל?

המטרה במפגש היתה לטעום ארוחה שלמה, שנעשתה על ידי שף מתן אברהמס ממסעדת האדסון ושהוכנה כולה במיקרוגל. נשמע אולי מוזר במחשבה ראשונה אבל נענינו לאתגר. אני לא מבקר מסעדות ולא מתיימר להיות כזה וחווית הטעימות היא אישית של אדם שפשוט אוהב לאכול (ולפי אשתי גם נראה ככזה). 

בפועל, לא ראינו כיצד השף מתן מבשל את האוכל במיקרוגל שנעשה במטבח המסעדה, אך נאמר לנו שכל האוכל בושל במיקרוגל ללא כל מגע של כיריים. נאלצנו להאמין לאחר שקיבלנו ממנו שבועת צופים. קשה להגיד שזה משהו שלא הפריע לי (או לנוכחים האחרים). בסופו של דבר מדובר במיקרוגל וניתן היה להראות בקלות כיצד, לפחות מנה אחת מכל סט, מבושלת במיקרוגל. לא שזה עניין של חוסר אמון, אלא באמת מעניין כיצד מגיע מר שף לתוצאות אליהן הוא מגיע באמצעות המיקרו - לכמה זמן הוא שם? מה השלבים? עד כמה זה נוח...משום שבשורה התחתונה, אם התוצאות אליהן הגיע השף עם המיקרו הושגו במהירות של מיקרו, בנוחות ובקלות של מיקרו לעומת אמצעים אחרים (כיריים, תנור, גריל), זה משהו שיהווה עבורי שיקול טוב ברכישת המכשיר.

הארוחה כללה מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות:

ראשונות:

סלט פלפלים קלויים, גבינת קצ'וטה, שמן זית ואורגנו
סלט ביצים חצי קשות, אנשובי ובצלים ירוקים, איולי סריראצ'ה

עיקריות:

סטייק רוסטביף סינטה ואיולי חזרת לבנה
סינייה בקר וחצילים
פרגיות מושחמות בברביקיו וקפה

 תוספות:

תירס בחמאת צ'יפוטלה ודבש
אורז קוקוס
אפונה ירוקה, נענע ושקדים קצוצים

קינוחים:

וולקנו שוקולד אישי
תפוחי פינק ליידי אפויים עם גלידה וניל

(חשוב לציין את הקוקטיילים שהוגשו במהלך הארוחה (שגם הם נעשו במכשירים של פנאסוניק) שהיו טעימים מאוד.)

המנות הראשונות היו טעימות,  הפלפלים, שבושלו במיקרוגל היו טעימים ולא ניתן היה להבחין שידו של מיקרוגל כלשהו היתה בעניין - הם היו יציבים, לא מדלדלים כמו שצפוי היה שמיקרוגל יהרוס והמרקם שלהם היה טוב. מנת הביצה הקשה (או חצי קשה) היתה טובה פחות ולא ברור מה היתה מטרתה. מדובר בשתי ביצים שבושלו למחצה בתוך רוטב שטעמו היה של רוטב אלף האיים. הרוטב או הבישול במיקרו לא עשו טוב גם לבצל הירוק ששחה כמו איטרייה ברוטב ולא היה קשיח מספיק כדי לחתוך אותו בשיניים.

בסך הכל מנת הפלפלים היתה טובה למדי, מנת הביצה היתה...מנת ביצה קשה ברוטב אלף האיים. את הביצה הקשה בישלו במיקרו בתוך כלי מים. המים כידוע רותחים בפעולת המיקרו שמחממת ומבשלת את הביצה בתוך 6 דקות.

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

מנת הפלפלים. טעימה ומפתיעה במרקם שלה ביחס להכנה במיקרוגל

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

ביצים ובצל גמיש. לא מנה לספר עליה בבית

 

מהמנות העיקריות קיבלנו את מנת הסטייק ומנת הסינייה. משום מה מנת הפרגיות לא יצאה מהמטבח ולא ברור מדוע. הסינייה לא נראתה טוב על הצלחת שהוגשה בתוך מחבת רותחת שרק בכתיבת שורות אלה אני תוהה כיצד מחבת מתכת הוכנסה לתוך מיקרוגל. מבטיח תשובה.

הסינייה נראתה שרופה ויבשה מלמעלה והטחינה שנשפכה מסביב נראתה יבשה עם סימני בועות שרק חימום יתר יכול לגרום. למרות המראה הלא מלבב ואי הנפילה מכסא הבר שעליו ישבתי, הטעם היה סביר.

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

סינייה. המראה לא עושה עם המנה צדק. הטחינה הגולמית מסביב למנה בעבעה מידי במיקרו

 

רושם אחר לגמרי קיבלתי מסטייק הרוסטביף שהגיע חתוך לפרוסות. הסטייק נעשה בדיוק כמו שאני אוהב - מדיום על גבול הנא מבפנים ומבחוץ שחום היטב. נתח הסטייק עצמו היה עסיסי מאוד ובשילוב עם הרוטב המתקתק שצוייר על הצלחת היה טעים להפליא. הסטייק נצלה במכשיר על תבנית צלייה ובמצב גריל במיקרוגל. אבוי לו לשף אם במסעדת בשרים היה נופל בקטע הסטייק, גם אם מדובר במיקרוגל. מתן עצמו הזהיר מראש והדגיש שעם כל הכבוד למיקרוגל, סטייק טוב מקבלים ועושים על גחלים. אבל התוצאה שאליה הגיע השף עם הסטייק היתה משביעת רצון וכלכך שמחתי שמבקר המסעדות שישב לידי היה שומר מסורת ולא אוכל בשר בתקופת בין המיצרים. עוד נתח בשבילי.

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

רוסטביף סינטה. במבט ראשון נראה סביר

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

 לאחר פתיחת המניפה, נראה מושלם והטעם מעולה. לא ניתן לחשוד שנעשה במיקרו

 

התוספות היו במתכונת בר מצווה באולם אירועים - פיילות קערתיות ששפכו אליהן כמות של אורז, תירס ואפונה (שלוש מנות שונות). האפונה היתה חסרת טעם והספיקה לי כפית אחת כדי לעבור למנה הבאה. לעומתה, התירס, שנמרח בחמאה היה טעים מאוד. התירס בושל למחצה כך שניתן היה להרגיש את המרקם הקשה שלו ולהרגיש אותו מתפצח בפה. החמאה שנמרחה על פתיתי התירס הורגשה מאוד והפכה את המנה לטעימה יותר והמרקם הנוזלי והחמאתי שלה היווה ניגוד למרקם של התירס. שילוב מצויין. את מנת האורז כלל לא הספקתי לטעום משום שזה נארז מיד בדוגי בג לאחת מהנוכחות שם. לא נריב על אורז.

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

אפונה בלי גזר. ללא טעם

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

תירס עם חמאה. טעים טעים

 

קינוחים אני לא אוהב להזמין במסעדות. רבים יחלקו עלי (אם לא כולם), אבל הטעם המתוק של הקינוח מקלקל לי את טעמו המשובח של הבשר שאכלתי לפני רגע. בכל מקרה מנת הוולקנו הינה מנה של עוגת שוקולד רכה בתוך ספל שעליה הונחה קציפת וניל. לפי שם המנה, ציפיתי (בערגה) למנת סופלה שוקולד שפציעתה עם הכפית שלי תגרום לשוקולד נוזלי להישפך החוצה...כמו וולקאנו. זה לא קרה. העוגה היתה אמנם טעימה מאוד אבל היתה יבשה למדי, דבר שהיה נמנע אולי בעשרים שניות פחות במיקרו.

את המנה האחרונה השנייה של תפוחי פינק ליידי כבר לא טעמתי. השף שכח להוציא את המנה והוציא אותה כשהייתי כבר בדלת החוצה והספקתי רק לצלם אותה.

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

וולקאנו שוקולד ללא הוולקאנו המתבקש

פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל

"שכחו אותי במיקרו 2"

 

בשורה התחתונה, מבלי להתיימר להעניק ציונים לשף אברהמס, הארוחה היתה טובה הרבה בזכות הסטייק, פחות בזכות השאר. האוכל שהוגש לא היה יומרני בכלל ואם כבר ההיפך. החלק המפתיע ביותר היתה מנת הבשר שעם כל הבנתי הדלה בתחום, אם לא הייתי יודע שהבשר בושל במיקרוגל, לא הייתי משער, ולו השערה קלה שבקלות, שהבשר נעשה במכשיר מיקרו, אלא על גריל פחמים.

למעשה, ניתן להגיד זאת על כל הארוחה ממש. לא היה כמעט חלק אחד בארוחה שקיבל תכונות של מזון לאחר חימום במיקרוגל וניתן לטעות בקלות ולחשוב שהארוחה בושלה בדרכים קונבנציונאליות אחרות. אני משער שכאן עבודת המיקרו עשתה את שלה והוכחה.

אני כן מצטער שלא ניתנה לנו האפשרות לטעום מאכלים שקיבלו קריספיות כמו פיצה או לחמי פוקאצה ואולי למעט הפלפלים שנאמר לנו שנחרכו קצת באמצעות המיקרו וחלקה העליון של הסינייה שנראה שרוף מעט. עוד ניתן להצטער על כך שהאוכל לא בושל ממש לפנינו על מנת לראות האם כל ההכנה הזאת בכלל מצדיקה מכשיר מיקרו או לא.

אחרי האירוע המעניין הזה, שוקל לשנות מקצוע למבקר מסעדות. הצעות לאוכל יתקבלו בברכה.

מתכונים של השף אברהמס בשימוש במיקרוגל:

סלט פלפלים קלויים

מרכיבים:

2 פלפלים מתוקים גדולים וטריים באיזה צבע שרוצים.

1/2 כוס גבינת פיקורינו מגוררת.

3 כפות שמן זית.

3 כפות חומץ בלסמי.

כוס עלי אורנו טרי.

הכנה:

1. משמנים קלות את תבנית הקראנץ' ומכניסים את התבנית

2. מחממים את המיקרוגל במצב Grill מקסימלי )יופיע 1 בתצוגה).

3. קובעים זמן תצוגה של 5 דקות ולוחצים START.

4. משמנים את הפלפלים וקולים עד שמשחימים

6. מערבבים פלפלים בלסמי ועלים ומניחים בצלחת.

5. מקררים ומקלפים.

7. מפזרים גבינה ומגישים

 

סטייק סינטה במיקרו

המרכיבים:

נתח סינטה 350 גרם

מלח פלפל ומעט שמן זית

ההכנה:

1. מחממים את המיקרוגל במצב Grill מקסימלי (יופיע 1 בתצוגה).

2. מכניסים אליו את רשת הצלייה הייעודית.

3. קובעים זמן תצוגה של 12 דקות ולוחצים Start.

4. משמנים את הנתח ומתבלים בצד שפונה לחום.

5. לאחר 6 דקות של עבודה, כשהמיקרוגל כבר חם, לחיצה אחת על ה- stop.

6. מכניסים את הנתח על גבי רשת הצלייה ומפעילים מחדש על ידי לחיצה אחת על ה- START

לעוד 6 דקות.

7. מתבלים את הצד השני הופכים וממשיכים לצלות עוד 3 דקות.

8. נותנים לנתח לנוח כעשר דקות פורסים ומגישים.

 

תירס בחמאת ציפולטה ודבש:

מרכיבים:

2 כוסות תירס קפוא.

50 ג חמאה

כף דבש

קורט מלח

כפית צ'יפוטלה.

חופן עלי כוסברה

ההכנה:

1. מעבירים את המקירוגל למצב (DEFROST) הפשרה.

3. בתום הזמן מוציאים את הצלחת ומוסיפים את שאר המרכיבים.

2. קובעים זמן הפשרה של 3 דקות ולוחצים Start.

4. קובעים תכנית קומבינציה תנור וגריל: לוחצים על מצב תנור (convection) וקובעים 180

מעלות למשך 9 דקות לאחר מכן לוחצים על מצב גריל (Grill) במצב מקסימלי (יופיע 1

5. לאחר שלוש דקות כשהמיקרוגל חם, מכניסים את הצלחת עם כל המרכיבים ל- 6 דקות

6. לאחר מכן המיקרוגל עובר באופן אוטומטי למצב של גריל (Grill) ל-3 דקות נוספות.

7. בתום העבודה מוציאים את המנה, מוסיפים ערימה של כוסברה, מערבבים ומגישים.

בתצוגה) ל-3 דקות ולוחצים על Start להתחלת הבישול.

נוספות במצב תנור.


לדיון בנושא: פנאסוניק רוצה שתבשלו בשר במיקרוגל



עוד מ: elihaboosh
תגיות

דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על בית חכם


המאמר הפופולרי ביותר בתחום בית חכם:
ינשוף - מעקב צריכת חשמל ביתי
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht