עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG

מאמרים מהקבוצה

סקירה על גריל Odeon 32 של חברת Grandhall

16/07/2014 - 07:00



 
 
 

רקע

לאחר קבלת הגרופון לפני יום העצמאות (והדגדוג לשדרג את גריל SCAB  בעל 3 מבערים בן כמה שנים), הוחלט להתחדש בגריל גז חדש מתוצרת Grandhall.
ההתלבטות היתה בין דגם Maxim GTi4 בטכנולוגיית הInegrill  לבין דגם ה Odeon 32 העובד בשיטת Crossray  (הסברים בהמשך), הפער במחירים הוא פי 2 (לאחר הגרופון – 4000 ש"ח מול 8000 ש"ח), פער לא מבוטל שמצריך כמה סיבות טובות בכדי לבחור ב Odeon.
מאחר והגריל הישן שלי עבד טוב, הנחת העבודה היתה שאם משדרגים זה רק עבור שיפור משמעותי.

ההחלטה נפלה על ה Odeon-32.

מאחר ולא מצאתי ברשת אף ביקורת על ה גריל זה, מלבד סרטוני הפרסומת של Grandhall וכרמל דיירט ומלבד איזכור קטן בכתבת השוואת גרילים ליום העצמאות בידיעות אחרונות, החלטתי לשמוע בעצת אנשי כרמל דיירקט וללכת על דגם ה Odeon 32 שנחשב לרולס רויס שלהם.

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

חווית הקנייה

היבואן של חברת Grandhall  היא כרמל דיירקט היושבת באיזור התעשיה הצפוני בלוד, החנות רחבה, מסודרת ומלאה במגוון גרילים, אביזרי מטבח ורהיטי גינה מיובאים.
אנשיי המכירות אדיבים ובקיאים במה שהולך היום בשוק הגרילים, כולל יתרונות וחסרונות מול מתחרים.
בסה"כ אתה מקבל תחושה של מקום רציני ומכובד שבא להתאים לך גריל לפי הצרכים והתקציב שלך (ופה צריך תקציב).
בקניית גריל בסדר גודל כזה, היבואן בא לקראת הלקוח ומצרף לחבילה עוד כמה אביזרים ע"ח הבית.

נתוניי הגריל

הגריל גדול פיזית – רחב, עמוק ובעיקר גבוה: 164x126x64.

המספר 32 בשם הדגם הוא אורך משטח הצלייה – 32”.

  • 74000 BTU.
  • משטח עבודה: 49x82 ס"מ.
  • טכנולוגיית Crossray – ארבעה מבערי אינפרא אדום מוסתרים (שניים קדמיים ושניים אחוריים).
  • רשתות ברזל יצוק עם ציפוי אמייל.
  • רשת חימום עליונה (לשמירת החום של המוצרים שכבר נצלו).
  • הצתה אלקטרונית נפרדת לכל מבער.
  • נורית בקרה לכל מבער דולק (מאוד חשוב – פרטים בהמשך).

קבלת המוצר

כשהגעתי לבצע את ההזמנה חשבתי שאפשר להעמיס את היחידה על סובארו B4 - חלק בתא המטען וחלק בספסל האחורי.

טעות!

היחידה מגיעה במארז אחד בגודל של מקרר בינוני ובמשקל של 100 ק"ג!

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

הדבר הצריך הובלה (שכוללת גם התקנה), הגריל הגיע מורכב ברובו. את מדפי הצד, תוחם בלון הגז ומדף הרשת הפנימית היה צורך להרכיב, כ- 20 דקות חיבור והגריל מוכן לשימוש.

שימוש במוצר בפעם הראשונה

החלל בתוך הארונית והמקום המיועד לבלון הגז מתאימים כנראה לבלון אירופאי במשקל 10 ק"ג.
בחיבור בלון גז של 5 ק"ג נשאר הרבה מקום בארונית (גם בלון של 12 ק"ג נכנס), בלון הגז מהגריל הקודם (5 ק"ג) עם וסת לחץ חוברו אחר כבוד לגריל החדש והצתה ראשונה התרחשה.

רשמים ראשונים

גודל פיזי וגימור:

הגריל גדול פיזית. הוא תופס הרבה מקום ולכן מתאים לגינות ולמרפסות גדולות.
משטח הצלייה גבוה יחסית ויהיה נוח לאנשים גבוהים.
בשני הצדדים יש מדפי עבודה נוחים. יש לשים לב שדפנות המדפים חדות ואפשר להחתך כשאוחזים בהם כדי להזיז את הגריל.
חלל האפייה של הגריל (פנימי וחיצוני) צבוע בצבע אמייל שחור עמיד לחום, עם קאנטים מנירוסטה בצד הקדמי ובדלתות.
הגריל מרשים מאוד והעיצוב מקרין יוקרה ואיכות.
גודל משטח העבודה ענק: 82x49 ס"מ.
הכנת כמות נכבדה של בשר למשפחה אחת (6 נפשות) אפשרית בסבב צלייה אחד!
בהזמנת חברים, בשניים עד שלושה סבבי צלייה גומרים את הכנת הבשר. 

מבערים

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

שיטת הצלייה היחודית בגריל זה נקראת Crossray, בה מבערי אינפרא אדום ממוקמים בזווית כך שהם מצטלבים בנקודה מרכזית מתחת לרשת ויוצרים חום טהור ללא להבות.

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

לכל מבער יש כפתור שליטה (כמו בכל גריל) ומצת אלקטרוני נפרד (שעובד על סוללה של 1.5v).
בפעמים הראשונות חווית ההצתה הייתה לא נעימה ומפרכת.

צריך לסובב נגד כוון השעון עד סימון ההצתה (בו ההצתה האלקטרונית עובדת), להשאיר מספר שניות עד ששומעים את המבער ניצת ולהחזיק עוד מספר שניות את הכפתור לחוץ על מנת שחיישן הטמפרטורה של המבערים יחוש בחום וישאיר את הברז (פנימי) פתוח.

רק כשרואים את הנורית האדומה דולקת (יש לה חיישן חום נפרד) - אפשר לשחרר ואז עוברים למבער הבא.
אין בעיה בהפעלת הגריל בשעות החשכה כי רואים את מבער האינפרא אדום ניצת. לעומת זאת באור יום, בתאורה חזקה, אין סימן להדלקה חוץ מרעש ההצתה או הנורית האדומה המאירה.

היו מקרים שתוך כדי נסיון ההצתה היה ריח של גז, דהיינו הצתה שלא צלחה, מה שהצריך סגירה של הברז, מעבר למבער הבא והמתנה שהגז יתנדף.
לאחר שימוש של מספר פעמים לומדים את השיטה וההצתה נעשית קלה יותר.

בגריל הקודם - לאחר הדלקת המבער הראשון, פתיחת הברז של המבער השני היתה גורמת להצתה מיידית. פעולה זו חזרה  גם במבער השלישי – פשוט, נוח ועובד מעולה.
החלשת האש (בעצם זה חום כי אין אש) מתבצעת עם כיוון השעון – הפוך מכל גריל/כיריים והיגיון שאני מכיר.
ל- Grandhall  פתרונים... קרה שרציתי להגביר את החום ויצא שכיביתי את המבער.
כשארבעת המבערים עובדים בו זמנית, שומעים את זרימת הגז והבלון מתקרר - פיזיקה.

הספק חימום

הנתון היבש של המכשיר מציין 74,000 BTU שבעצם נותנים, זו יחידת הספק לשטח גבוהה מאוד.

לטענת Grandhall, מבערי האינפרה אדום נצילים ב- 45% עד 50% מהמבערים הקונבנציונאלים, כך שבפועל לטענתם לגריל זה יש עוצמת חום השווה ל- 110 BTU

בפועל עוצמת החום וההספק שארבעת המבערים מוציאים הוא אדיר. לא יודע אם זה 110 BTU, אבל הוא חזק ומספיק בהחלט.

מדידת עליית הטמפרטורה (בחלל תא הצלייה) עם בלון של 5 ק"ג:

0-150⁰C – תוך 60 שניות.

0-200⁰C – תוך 2 דקות.

0-250⁰C – תןך 6 דקות ו- 10 שניות.

מדידת חום (בחלל תא הצלייה) עם בלון של 12 ק"ג:

0-150⁰C – תוך 45 שניות.

0-200⁰C – תוך דקה ו- 35 שניות.

0-250⁰C – תוך 4 דקות ו- 45 שניות

התחלת המדידה נעשתה מיד לאחר הדלקת המבער הרביעי.
צריך לקחת בחשבון שלמבערים לוקח בערך 30 שניות להגיע לנקודת העבודה שלהם.
לאחר שהמבערים נמצאים בנקודת העבודה והמכסה פתוח, הזמן שלוקח לחלל הצלייה להגיע ל- 250⁰C (לאחר סגירת המכסה) הוא כ- 34 שניות!!!

אחידות הטמפרטורה במשטח הצלייה:

אחד הפרמטרים שהיו חשובים לי בגריל החדש הוא אחידות הטמפרטורה בכל משטח העבודה, זאת אומרת שאם מפזרים כנפיים/קבב בכל משטח העבודה, אני לא מעוניין לעשות החלפות בין החלקים כדי שחלק לא יישרפו וחלק יישארו חצי חיים.

המטרה היתה שכולם ייצלו באותה מידת עשייה על כל המשטח.
בפועל טמפרטורת המשטח די הומוגנית ומחולקת ל- 3 אזורים. בחלק האמצעי והגדול הטמפרטורה אחידה וגבוהה במעט לעומת שני האזורים בקצוות.
ניתן לנצל איזורים אלה לצליית בשרים בעלי זמן צלייה קצר כמו חזה עוף, נקניקיות ופרגיות.

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

חווית ואיכות הצלייה

בפעמים הראשונות בהפעלת ה- Odeon, הדבר הראשון ששמים לב אליו הוא כמות העשן הנמוכה שהגריל מוציא לעומת הגריל הקודם שלי.
כך שבסוף תהליך הכנת הבשר אתה נשאר כמעט ללא ריח הצלייה בשיער ובבגדים וגם הבית לא מתמלא בעשן.
מכיוון שאין מבערים למטה והשומן של הבשר (בעיקר בכנפיים) לא מטפטף על המבערים ועל אש גלויה, לא נוצר עשן, לטענת הייצרן קרני האינפרא אדום מרככות את הבשר ושומרות על עסיסיותו.

אני יכול לעיד כי משלוש פעמים שצליתי סטייקים (נתחים בעובי 3 ס"מ כ"א, תמיד טרי וממקומות שונים), הבשר היה רך ועסיסי, זאת למרות שאנו אוכלים Well Done עם חיתוך לרוחב נתח הבשר לקראת סוף הצלייה.
ברגע הנחת הבשר על רשת הברזל שחוממה לטמפרטורה גבוהה, המעטה החיצוני של נתח הבשר נאטם, כמה דקות מכל צד לאטימת הבשר ואז חיתוך לרוחב הנתח על מנת שהפנים לא ידמם.

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

עם קבבים צריך מאוד להזהר. החום המתפתח על רשתות הברזל כשכל ארבעת המבערים דולקים הוא חזק מאד ויכול לשרוף אותם חיצונית בעוד הפנים חי. לכן מומלץ להניח אותם באזורים הפחות חמים.

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall

הכנפיים והשיפודים יצאו גם כן בסדר גמור. ככלל עם עוף צריך להזהר שלא יתייבש, מצד אחד שיהיה עשוי מבפנים ולא חרוך בחוץ.

סיכום ודעה אישית

האם ה- Odeon 32  הוא גריל טוב?

התשובה היא כן, הוא גריל טוב שבנוי טוב ונותן תוצאות כמו שהיצרן מבטיח.

האם הוא שווה את העלות הגבוהה שלו?

כמו בכל מוצר Hi-End, החתירה לשלמות מביאה לעליה אקספוננציאלית במחיר (מעבר לסף מסוים, כל תוספת קטנה לאיכות תגרור תוספת גדולה במחיר).

מי שמחפש גריל ברמה הכי גבוהה עם שירות לקוחות מעולה, ויש לו את הכסף, ה- Odeon 32 בשבילו.

ציונים

איכות בנייה: 9.5

אחידות טמפרטורה: 9

הספק חום: 10

נוחות משתמש והנדסת אנוש: 9 (בגלל כפתורי ההדלקה)

עמידות לשנים: ?? יש אחריות של 5 שנים

שירות לקוחות ותמיכה: 10 

סקירה על גריל Odeon 32  של חברת Grandhall


לדיון בנושא: סקירה על גריל Odeon 32 של חברת Grandhall

תגיות

דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על בית


המאמר הפופולרי ביותר בתחום בית:
GTi3‎ ו-T2,גרילי גז מבית Grand Hall במבחן!
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht